RAŇAJKY


150 g      Raňajky Radničného pána

grilovaná špekačka, pečená slanina, praženica a kúsok zeleniny na odľahčenie s domácim chlebíkom, káva/čaj

150 g      Raňajky Radničnej pani

variácia domácich nátierok podávaných s domácim chlebíkom, káva/čaj

150 g      Úradnícke raňajky

pečená šunka, vajce a syr podávané s domácim chlebíkom, káva/čaj

120 g      Raňajky Linčanského vinára

čerstvo upečené croissanty s lekvárom od nášho vinára, káva/čaj


PREDJEDLÁ


80 g         Kačacia pečeň výkrmná

zľahka opečená pečienka, s pečenou cibuľkou a domácim chlebom

250 g      Syrovo - mäsová doštička

výber slovenských syrov, mix mäsových špeciálov a údenín od trnavských mäsiarov

100 g      Tatarák teľací

jemná teľacia sviečková, 4ks hrianky

"neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali tehotné a dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou"

80 g         Domáca pomazánka

bryndzová, oškvarková podávaná s domácim chlebom

80 g         Teľacie carpaccio

jemná teľacina podávaná s rukolou a sušenými paradajkami

 

POLIEVKY


0,33 l     Vývar podľa dennej ponuky

zlatý číry vývar z mäsa a pečených kostí so zeleninou a rezancami

0,40 l     Fazuľovica s údeným mäsom a klobáskou

podľa uhorského receptu ako ju varievali naše babičky

0,33 l     Domáca paradajková s parmezánom

polievka z lúpaných paradajok, bazalkou a parmezánom

 

ŠPECIALITY K PIVU

 

150 g      Tlačenka

plátky domácej tlačenky podávané s cibuľou, octom a domácim chlebom

100 g      Domáce chipsy

plátky domácej tlačenky podávané s cibuľou, octom a domácim chlebom

150 g      Cibuľové krúžky v pivnom cestíčku

fritované cibuľové krúžky v pivnom cestíčku, BBQ dip

100 g      Pražené mandle

na panvici opražené naturálne mandle, soľ

150 g      Domáci chlieb s oškvarkovou masťou

2 krajce domáceho chlebu s masťou, oškvarkami a červenou cibuľou

120 g      Radničný utopenec

špekáčik od nášho mäsiara utopený v octovom náleve so zeleninou, podávaný s cibuľou a domácim chlebom

120 g      Radničný nakladaný hermelín

podávaný s domácim chlebíkom

120 g      Radničná pečená klobása

podávaná s domácim chlebom a horčicou

100 g      Vypekané bravčové oškvarky

teplé chrumkavé oškvarky s horčicou a domácim chlebom

150 g      Haruľa

naša zemiaková placka so smotanou

250 g      Pečené kuracie krídelka

sprudka opečené krídelka v bravčovej masti, podávané s cesnakovou marinádou, našou čalamádou a domácim chlebom

400 g      Pečené mäsové bravčové rebrá

vysoké bravčové rebrá podávané s čerstvým domácim chlebom, cesnaková majonéza, horčica

400 g      Pečené teľacie rebrá

delikátne pečené rebrá, pripravené metódou Sous-Vide po dobu 20 hodín, následne zapečené a potreté pikantnou omáčkou, mokré zrenie min. 12 dní

1500 g   Pečené bravčové koleno

s chrenom, horčicou, kyslou kapustou  a zeleninovou oblohou

800 g      Radničná doska

pečené bravčové koleno, pečené bravčové rebrá, pečená klobása, pečené kuracie krídla, kyslá obloha

 

HLAVNÉ JEDLÁ


350 g      Radničný bochník

s hovädzím mäsom, zeleninou, sladkou cibuľou, domácimi chipsami a BBQ omáčkou

350 g      Hovädzí burger

hovädzie mleté mäso, chedar, kyslá uhorka, rajčina, cibuľa, domáce hranolky, BBQ omáčka

150 g      Radničná minútka

teľacie mäsko na grile podávané s horčicovou cibuľou, volským okom a slaninovými štuchanými zemiakmi

150 g      Bravčová krkovička so strapačkami

šťavnatý flát pečený na loji a k tomu vynikajúce strapačky

150 g      Hovädzie líčka

morené vo víne s divým korením, podávané so šľahanou zemiakovou kašou

150 g      Plzenský guláš

z mladej hovädzej glejovky s cibuľkou a čerstvou feferónkou, podávaný so žemlovými knedľami

180 g      Teľacie minišnicle

šniclíky v sézamovej strúhanke so slovenským šalátom

150 g      Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

grilovaná bravčová panenka plnená slivkou, slivková omáčka, štuchané zemiaky

150 g      Vyprážaný syr

vyprážaný syr, varené zemiaky, domáca tatárska omáčka

250 g      Bryndzové halušky

slovenská klasika podávaná so slaninkou

250 g      Strapačky s kapustou

domáce strapačky s kyslou kapustou a údenou slaninkou

250 g      Palacinky s bryndzou

vynikajúce palacinky plnené bryndzou, domácou slaninou a kyslou smotanou, syr

 

RYBY


150 g   Losos z nórskych fjordov

steak z lososa s bylinkovým maslom, podávaný so zeleninovými hranolkami

250 g   Vyprážaný hejk

vyprážaný hejk na dreve, podávaný s čalamádou a domácim chlebom

250 g  Pečený pstruh na masle

pečený pstruh na masle a rasci, podávaný s varenými zemiakmi

 

CESTOVINY

 

150 g      Špagety suché

s čili papričkami, cesnakom, slovenskou slaninkou, čerstvou bazalkou a parmezánom

150 g      Špagety lososové

losos, biele víno, smotana, parmezán

150 g      Špagety s mäsom

mleté mäso s oreganom, cesnakom, lúpanými paradajkami, parmezánom


Steaky
Dovoľte, aby sme Vám ponúkli mäso s príbehom.
Spoznajte ten príbeh na vlasnom tanieri...


Už pravekí lovci vedeli, že čerstvo ulovené mäso nemôžu hneď použiť – je totiž tvrdé a ťažko sa prežúva. Našli však riešenie. Mäso nechali niekoľko týždňov odležať vo zvislej polohe v chladnej jaskyni. Ich poznatky platia aj v modernej gastronómii. Každý správny šéfkuchár vie, že na to, aby hovädzina získala tú najlepšiu chuť, potrebuje vyzrieť, čo si vyžaduje určitý čas. Ešte nedávno bolo vyhľadávaným kulinárskym zážitkom hovädzie mäso, ktoré zrelo suchým spôsobom. V polovici osemdesiatych rokov sa však dostalo do popredia ekonomicky menej náročné mokré zrenie, ktoré sa v súčasnosti teší veľkej obľube. 


500g   Steakové degustačné menu

5 chodové menu, zložené so steakových špeciálov nášho šéfkuchára

200 - 350g   Hovädzí Top Round steak mokré zrenie min. 12 dní

Pre väčšinu ľudí je práve vrchný šál tou najdelikátnejšou časťou hovädzieho stehna.  Ide i veľmi jemne vláknité mäso, ktoré sa môže pochváliť peknou svetloružovou farbou.

200 - 300g   Továrnikov stejk z porádneho telátka s údeným maslom suché zrenie min. 12 dní

Sirloin steak trhá rebríčky popularity. Je totiž tak jemný a šťavnatý, že sa po ňom budete oblizovať ešte týždeň.Vo všeobecnosti sa totiž považuje za najlepšiu časť teľacieho - má vláknité krehké mäso a jemnú chuť.

od 1200g   Tomahawk steak hovädzí suché zrenie min. 90 dní

Krája sa z vysokej roštenky a obsahuje až 16% tuku. Vyznačuje sa tiež mramorovaním a tukovým lemovaním. Ide o veľmi chutné a krehké mäso.

200 - 350g     T-Bone steak teľací

Mäso na T-bone steak sa reže vertikálne, jeho súčasťou je tak roštenka na jednej časti kosti a sviečková na druhej.

200 - 400g    Limousine steak hovädzí suché  zrenie 12 dní

Top blade steak obsahuje stredovú šľachu. Pokiaľ sa nenecháte odradiť jej prítomnosťou , budete odmenený jemným a šťavnatým steakom.

200 - 300g     Flank steak teľací mokré zrenie 12 dní

Tento kúsok mäsa pochádza zo spodnej časti brušných svalov.  Steak sa môže pochváliť výraznou chuťou, vôňou a šťavnatosťou.

200 - 300g   Rump steak teľací mokré  zrenie 12 dní

Kúsok, ktorý pochádza zo zadnej časti stehenného svalu, takzvanej kvetovej špičky.


Úprava steakov:

Rare
krvavý (prudko opečený steak vo vnútri krvavý)

Medium
stredne prepečený (v strede ružový)

Welldone
prepečený (steak je úplne prepečený)

Omáčky:

Dubáková, Pepper – zelené korenie, Syrová , Chilli  1,3,7


ŠALÁTY

 

100 g      Pečený čerstvý kozí syr

na trhaných šalátových listoch s rukolou a brusnicovou omáčkou

100 g      Caesar šalát

losos, kuracie mäso, bravčová panenka

150 g      Listový šalát s údeným lososom, kôprový dresing

na trhaných šalátových listoch s u nás čerstvo údeným lososom a kôprovým dresingom

150 g      Rajčinový šalát

150 g      Uhorkový šalát

150 g      Miešaný šalát


DEZERTY 


150 g      Palacinky s tvarohom a malinami
vynikajúce palacinky plnené tvarohom a malinami

150 g      Malinové lievance
podávané s tvarohom a so smotanou

100 g      Radničný cheesecake
podľa dennej ponuky

100 g      Lávový koláč
kus poriadnej čokolády s tvarohom a malinami

100 g      Ťahaná štrúdľa
podľa dennej ponuky

200 g      Šúľance
makové, orechové, sladká strúhanka