Predjedlá 

Mäsová doštička 200 g

mix mäsovych špecialít a údenín od trnavských mäsiarov, s dijónskou majonézou so zeleným korením a čerstvým domácim chlebíkom

Studeno 0,25l

huspenina z mangalice a zeleniny, podávaná s čerstvým domácim chlebíkom

Variácie paštét podľa ponuky 80g

vynikajúce domáce paštéty kačacia, divinová, bravčová alebo hovädzia, podávané s čerstvo upečeným domácim chlebíkom

Hovädzí tatarák 100g

jemne naškrabaná hovädzia sviečková, 4ks hrianok z domáceho chlebíka suché alebo mastné

 “Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné ženy, dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou”.

Údený lizák s pálivým chrenom 80g

pomaly varený údený jazyk v zeleninovom vývare, podávaný s čerstvým domácim chlebíkom

Kozí syr so sušeným špekom 100g

grilovaný syr zo slovenskou sušenou šunkou od kosti, pečenou paprikou a rukolou

Marinovaná cvikla 100g

podávaná so cherry paradajkami, orechovou rukolou a špenátom

 

Polievky

Vývar podľa dennej ponuky 0,33l

zlatý číry vývar z mäsa a pečených kostí so zeleninou a rezancami

Fazuľovica s údeným mäsom, klobáskou a domácim chlebíkom 0,33l

veľká fazuľa podľa uhorského receptu ako ju varievali naše babičky

 

Šaláty 

Rajčinový šalát 150g

s cibuľkou v jablkovom octe

Uhorkový šalát 150g

s kyselou smotanou, kôprom a cesnakom

Miešaný zeleninový šalát 150g

s olivovým olejom a ščipkou citrónovej šťavy

Pečený čerstvý kozí syr 80 g

v chrumkavom touste, na trhaných šalátových listoch s rukolou a dresingom z malín

Šalát Ceasar 100 g

listy rímskeho šalátu s grilovanými kuracími ceckami, vajcom, krutónmi a sardelovým dresingom  


Néčo k pivku 

Vypekané bravčové oškvarky 100g

teplé chrumkavé oškvarky z mangalice s horčicou a krajec chleba

Šmirkáš s cibuľkou a chlebom 80g

bryndzová pomazánka so sladkou paprikou

Oškvarková pomazánka 80g

poctivá oškvarková pomazánka s cibuľkou, podávaná s čerstvým domácim chlebíkom, horčicou a kyslou uhorkou

Zemiaková haruľa 120g

so smotanou

Utopenec s radničnou čalamádou 90g

špekáčiky od nášho mäsiara utopené v octovom náleve so zeleninou, podávané s cibuľou a domácim chlebíkom

Radničná hrianka 120g

na masti, pečený chlieb s volským okom, horčicou a červenou cibuľou

Pečené kuracie krídla 250g

sprudka opečené krídelka v bravčovej masti s cesnakovou marinádou, podávané s našou čalamádu a domácim chlebíkom

Výber slovenských syrov 5 druhov 250g

podávaný s orechmi, hroznom a u nás pečeným chlebíkom

Pikantné bravčové rebrá 800 g

pečené bravčové rebrá so syrovou a barbecue omáčkou

Kačacia pečeň v liatinovej panvičke 150 g

zľahka opečená pečienka na výpeku zo slaniny a pečenými cibuľkami, s pečeným chlebom

Trnavská zabíjačková misa /pre 2 osoby/

pečena jaternica, pečená klobása, pečená krkovička, zabíjačková kaša, kyslá obloha

 

Hlavný šmak 

Radničný bochník 360g

s hovädzím mäsom, zeleninou a restovanou cibuľkou na sladko

Radničný bravčový výsek stejk 200g

šťavnatý flát pečený na loji a k tomu vynikajúce strapačky

Hovädzie líčka 150g

morené vo víne s borievkami a divým korením, podávané zo šľahanou zemiakovou kašu

Trnavský tanier Radničná 900 g

1/4 pečenej kačice, moravský vrabec, údené mäso, pivná klobása, biela a červená kapusta, žemľový knedlík a zemiakový kluzák

Plzenský guláš 200 g

z mladej hovädzej glejovky s cibuľkou a čerstvou feferónkou, podávaný so žemľovými knedlami a zemiakovými plackami

Sviečková na smotane 150g

hovädzinka špikovaná údenou slaninou a zeleninou, podávaná s knedľu  

Moravský vrabec 200 g

pečené bravčové mäso na cesnaku a cibuli, so žemľou a slaninovou knedľou, bielou a červenou kapustou

Mišove palacinky s bryndzou 350 g

vynikajúce palacinky plnené bryndzou, slaninou a kyslou smotanou, syr

Pečené bravčové koleno 1 ks 1400 g

s chrenom, horčicou, kyslou kapustou a zeleninovou oblohou

Husacie stehno 1 ks 350 g

pečené stehienko z mladej husi s jablčnou červenou kapustou a zemiakovými kluzákmi

Teľacie minišnicle 180 g

šniclíky v sezamovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Losos z nórskych fjordov 200 g

stejk z lososa grilovaný na orechovom masle, podávaný so zemiakmi v šupke pečenými v morskej soli, kyslou smotanou, zelenou špargľou a bylinkovou omáčkou s lístkami estragónu

Segedín

jemná bravčovina, domáca kyslá kapusta, smotana a domáca kysunutá knedľa

Marianov sen - smažák

vyprážaný syr podľa ponuky, varené zemiaky a domáca tatarská

Továrnikov stejk z poriadnej sviečkovice s údeným maslom 200-300g

dvestovečka pre slečny a dámy, tristovku si dajú chlapi

 

Néčo pre špagetárov 

Špagety suché 150 g

s čili papričkami, cesnakom, talianskou slaninou, čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom

Špagety "Bíli Andeli" 150 g

so žĺtkom, parmezánom, talianskou slaninou a cesnakom

Špagety s mäsom 150 g

mleté mäsko s oreganom, cesnakom, lúpanými paradajkami, parmezánom

 

Dezerty 

Čučuriedkové "lívance" 150g

s tvarohom podávané so škoricovou smotanou a medom

Orechové "lívance" 150g

s pečenými lieskovými orieškami, podávané so škoricovou smotanou a medom

Jablkové pité 150g

vynikajúci jablkový koláč podľa tradičného receptu starých materý

Ťahaná štrúdľa 150g

s višňami a vanilkovou zmrzlinou

Orechové šúlance 200g

na masle so strúhankou a orechami

Makové šúlance 200g

na masle s mletým makom