RAŇAJKY

150 g      Raňajky Radničného pána    

grilovaná klobasa, pečená slanina, praženica a kúsok zeleniny na odľahčenie s domácim chlebíkom, káva/čaj

150 g      Raňajky Radničnej pani  

variácia domácich nátierok podávaných s domácim chlebíkom, káva/čaj

150 g      Úradnícke raňajky    

pečená šunka, vajce a syr podávané s domácim chlebíkom, káva/čaj

120 g      Raňajky Linčanského vinára

čerstvo upečené croissanty s lekvárom od nášho vinára, káva/čaj

 

PREDJEDLÁ

80 g         Kačacia pečeň výkrmná

zľahka opečená pečienka, s pečenou cibuľkou a domácim chlebom

250 g      Syrovo - mäsová doštička

výber syrov, mix mäsových špeciálov a údenín od trnavských mäsiarov

100 g      Tatarák teľací

jemná teľacia sviečková, 4ks hrianky

"neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali tehotné a dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou"

80 g         Domáca pomazánka

bryndzová, oškvarková podávaná s domácim chlebom

 

POLIEVKY

0,33 l     Vývar podľa dennej ponuky

zlatý číry vývar z mäsa a pečených kostí so zeleninou a rezancami

0,40 l     Fazuľovica s údeným mäsom a klobáskou

podľa uhorského receptu ako ju varievali naše babičky

0,33 l     Domáca paradajková s parmezánom

polievka z lúpaných paradajok, bazalkou a parmezánom

0,40l  Domáca kapustová s hríbmi a kyslou smotanou            

kapustová polievka , údene mäso , klobása

 

ŠPECIALITY K PIVU 

150 g      Tlačenka

plátky domácej tlačenky podávané s cibuľou, octom a domácim chlebom

100 g      Domáce chipsy

fritované zemiakove nite

150 g      Cibuľové krúžky v pivnom cestíčku

fritované cibuľové krúžky v pivnom cestíčku, BBQ dip

100 g      Pražené mandle

na  opražené naturálne mandle, soľ

120 g      Radničný utopenec

špekáčik od nášho mäsiara utopený v octovom náleve so zeleninou, podávaný s cibuľou a domácim chlebom

120 g      Radničný nakladaný hermelín                      

podávaný s domácim chlebíkom

120 g      Radničná pečená klobása

podávaná s domácim chlebom a horčicou

100 g      Vypekané bravčové oškvarky

teplé chrumkavé oškvarky s horčicou a domácim chlebom

150 g      Haruľa

naša zemiaková placka so smotanou

250 g      Pečené kuracie krídelka

sprudka opečené krídelka v bravčovej masti, podávané s cesnakovou marinádou, našou čalamádou a domácim chlebom

400 g      Pečené mäsové rebrá  bravčove/telacie

rebrá podávané s čerstvým domácim chlebom, cesnaková majonéza, horčica

1200 g   Pečené bravčové koleno

s chrenom, horčicou, kyslou kapustou  a zeleninovou oblohou


Hotové jedla

150 g    Sviečkova na smotane , domáca parná knedľa

150 g      Hovädzie líčka , šťuchané zemiaky  

150 g      Plzenský guláš , žemľová knedľa      

             

150   g Segedínsky gulaš , domáca parená knedľa

150 g   Moravský vrabec , kyslá kapusta, domáca parená knedľa

150 g   Bravčová krkovička so kapustovými strapačkami        

150 g      Pečene kuracie stehno , dusená ryza , kompót        


Špeciality kuchyne

800 g      Radničná doska  

pečené bravčové koleno, pečené bravčové rebrá, pečená klobása, pečené kuracie krídla, kyslá obloha

150 g      Radničná minútka    

teľací šál na grile podávané s horčicovou cibuľou, volským okom a slaninovými štuchanými zemiakmi

200 g   Radničná kapsa                      

vyprážaný ťelací šál, plnený s kyslou kapustou , slaninou,klobásou a uceným syrom , podávané so zemiakovou kašou

200 g Radničné živanska        

bravčová panenka,slanina,klobasa ,paradajky,cibula,paprika a ziemiaky pečene na panvici

 

Hlavne jedlá

150 g      Teľacie minišnicle  

              šniclíky v sézamovej strúhanke so slovenským šalátom

150 g      Bravčová panenka so slivkovou omáčkou    

              grilovaná bravčová panenka plnená slivkou, slivková omáčka, štuchané zemiaky

150 g      Vyprážaný syr, varené zemiaky

              vyprážaný syr, varené zemiaky, domáca tatárska omáčka

150 g      Bravčový Černohorský rezeň,opekané zemiaky        

150 g      Kuracie Cordon bleu , domáce hranolky

200 g      Kurací steak , grilovaná zelenina , ryža                    

250 g      Palacinky s bryndzou            

              vynikajúce palacinky plnené bryndzou, domácou slaninou a kyslou smotanou, syr

300 g     Bryndzové halušky    

             slovenská klasika podávaná so slaninkou

300 g     Bryndzové pirohy

              pirohy plnené brynzovou plnhou , slanina , bryndza

250 g      Strapačky s kapustou

            domáce strapačky s kyslou kapustou a údenou slaninkou

 

RYBY

150 g   Losos z nórskych fjordov          

steak z lososa s bylinkovým maslom, podávaný so zeleninovými hranolkami

250 g   Vyprážaný hejk            

vyprážaný hejk na dreve, podávaný s čalamádou a domácim chlebom

 

CESTOVINY

250 g      Špagety suché          

s čili papričkami, cesnakom, slovenskou slaninkou, čerstvou bazalkou a parmezánom

250 g      Špagety lososové

losos, biele víno, smotana, parmezán

250 g      Špagety s mäsom

mleté mäso s oreganom, cesnakom, lúpanými paradajkami, parmezánom

 

Steaky
Dovoľte, aby sme Vám ponúkli mäso s príbehom.
Spoznajte ten príbeh na vlasnom tanieri...

 

200 g   Hovädzí Top Round steak mokré zrenie min. 12 dní

Pre väčšinu ľudí je práve vrchný šál tou najdelikátnejšou časťou hovädzieho stehna.  Ide i veľmi jemne vláknité mäso, ktoré sa môže pochváliť peknou svetloružovou farbou.

   

200 -300 g     Továrnikov stejk z porádneho telátka s údeným maslom suché zrenie min. 12 dní

Sirloin steak trhá rebríčky popularity. Je totiž tak jemný a šťavnatý, že sa po ňom budete oblizovať ešte týždeň.Vo všeobecnosti sa totiž považuje za najlepšiu časť teľacieho - má vláknité krehké mäso a jemnú chuť.

1200 g   Tomahawk steak hovädzí suché zrenie min. 90 dní    

Krája sa z vysokej roštenky a obsahuje až 16% tuku. Vyznačuje sa tiež mramorovaním a tukovým lemovaním. Ide o veľmi chutné a krehké mäso.

500 g     T-Bone steak teľací    

Mäso na T-bone steak sa reže vertikálne, jeho súčasťou je tak roštenka na jednej časti kosti a sviečková na druhej.

300 g Limousine steak hovädzí suché  zrenie 12 dní

Top blade steak obsahuje stredovú šľachu. Pokiaľ sa nenecháte odradiť jej prítomnosťou , budete odmenený jemným a šťavnatým steakom.

   

200 -300 g    Flank steak teľací mokré zrenie 12 dní

Tento kúsok mäsa pochádza zo spodnej časti brušných svalov.  Steak sa môže pochváliť výraznou chuťou, vôňou a šťavnatosťou.

 

200 -300 g    Rump steak teľací mokré  zrenie 12 dní

Kúsok, ktorý pochádza zo zadnej časti stehenného svalu, takzvanej kvetovej špičky.

 

Úprava steakov:

Rare
krvavý (prudko opečený steak vo vnútri krvavý)

Medium
stredne prepečený (v strede ružový)

Welldone
prepečený (steak je úplne prepečený)

Omáčky:

Dubáková, Pepper – zelené korenie, Syrová , Chilli , Brusnicová 1,3,7

 

ŠALÁTY

 

100 g      Pečený čerstvý kozí syr        

na trhaných šalátových listoch s rukolou a brusnicovou omáčkou

100 g      Caesar šalát  

losos, kuracie mäso, bravčová panenka

150 g      Rajčinový šalát

150 g      Uhorkový šalát

150 g      Miešaný šalát

 

Pre maškrtníkov

 

150 g      Palacinky s tvarohom a malinami
vynikajúce palacinky plnené tvarohom a malinami

150 g      Domáce lievance
podávané s tvarohom a so smotanou

100 g      Radničný cheesecake
podľa dennej ponuky

100 g      Lávový koláč
kus poriadnej čokolády s tvarohom a malinami

100 g      Ťahaná štrúdľa
podľa dennej ponuky

200 g      Šúľance
makové, orechové, sladká strúhanka