Raňajky
                

Raňajky Radničného pána 150g                                                 

grilovaná špekačka, pečená slanina, praženica a kúsok zeleniny na odľahčenie ,podávane s domácim chlebíkom 1,3,11                               

Raňajky Radničnej pani 150g                                                      

variácia domácich paštét a nátierok podávaných s domácim chlebíkom 1,10,11                          

Úradnícke raňajky 150g                                                            

pečená šunka, vajce a syr podávané s domácim chlebíkom 1,3,11                   

Raňajky Linčanského vinára 120g                                  

čerstvo upečené croissanty s lekvárom od nášho vinára  1,3 

Néčo k pivečku 

Pražené mandle 100g                                                                

pražené lúpané madle na oleji 8

Cibulové krúžky v pivnom cestíčku 150g                              

fritované cibuľové krúžky v pivnom cestíčku  1,3,7

Domáce chipsy  100g                                                          

fritované zemiakové nite, solené  

Polievky 

Vývar podľa dennej ponuky 0,33l                                                

zlatý číry vývar z mäsa a pečených kostí so zeleninou a s rezancami 1,3,9                                                   

Fazulovica s údeným masom a klbáskou 0,40l                        

naša fazuľa podľa uhorského receptu ako ju varievali naše babičky1,3,9            

Držková polievka 0,40l                                                            

domáca držková polievka varená z čerstvých držiek   1,3,9                 

Cesneková krémová polievka v domácom bochníku  0,4 l      

krémová polievka podávaná s domácimi mini langošmi  1,3,7

Predjedlá 

Masová deštička 200 g                                                            

mix mäsových špecialít a údenín od trnavských mäsiarov, domáci chlebík 1,11            

Tlačenka 100g                                                                              

plátky domácej tlačenky podávenej s cibuľou, octom a domácim chlebíkom 1,11                            

Tatarák (Telací, Hovadzí)100g                                                  

jemne naškrabaná teľacia (hovädzia) sviečková, 4ks hrianky 1,3,7,10,11

“Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné ženy,

dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou”.        

Údzený lizák s pálivým chrenom 80g                                                            

pomaly varený v zeleninovom vývare, podávaný s domácim chlebíkom 1,7,10,11        

Vypekané bravčové oškvarky 100g                                                      

teplé chrumkavé oškvarky z mangalice s horčicou a domácim chlebíkom 1,3,7,10,11                                      

Bryndzová pomazánka 80g                                                    

bryndzová pomazánka so sladkou paprikou a s domácim chlebíkom 1,3,7,11                                                                                                                                  

Pečenová pomazánka 80g                                                          

pečeňová pomazánka podávaná s domácim chlebíkom 1,3,7,11

Oškvarková pomazánka 80g                                                    

poctivá oškvarková pomazánka s cibuľkou, podávaná s domácim chlebíkom, pivnou cibuľkou a kyslou uhorkou 1,3,7,10,11                    

Radničný utopenec 120g                                                                            

špekáčiky od nášho mäsiara utopené v octovom náleve so zeleninou, podávané s cibuľou a domácim chlebíkom 1,3,7,11                        

Radničný nakladaný hermelín 120g                                                          

podávaný s domácim chlebíkom 1,3,7,11

Radničná hrianka 120g                                                        

s pikantným hovädzím mäsom, horčicou a červenou cibuľou 1,7,10,11                                  

Výber slovenských syrov- 5 druhov 250g                            

podávaný s brusnicovým džemom a domácim chlebíkom 1,3,7,11        

Výkrmná kačacá pečénka 80g                                          

zľahka opečená pečienka na výpeku zo slaniny, pečenými cibuľkami a s domácim chlebom  1,11                                      

Pečená Kobáska 150g                                                                

pečená klobása podávaná s domácim chlebíkom a horčicou 1,11

Pečená Jaternica 150g                                                                

pečená jaternica podávaná s kyslou kapustou a uhorkami 1,11

Záhradníkov kútik 

Rajčinový šalát 150g                                                              

s cibuľkou v jablkovom octe                                

Uharkový šalát 150g                                                                  

s kyselou smotanou, kôprom a cesnakom 7                                

Míšaný zeleninový šalát 150g                                                

s olivovým olejom a štipkou citrónovej šťavy                              

Pečený čerstvý kozí syr 80g                                                  

v chrumkavom chlebíku, na trhaných šalátových listoch s rukolou a s dresingom z malín  3,7                              

Šalát Caesar 100g                                                          

listy rímskeho šalátu s krutónmi a sardelovým dresingom 1,3,4,10,11                                                                          

Šalát Caesar s grilovaným ceckom 150g                            

grilované kuracie prsia, listy rímskeho šalátu s krutónmi a sardelovým dresingom 1,3,4,10,11

Šéfkuchárove dobrôtky 

Radničné degustačné menu   500g                                      

7 chodové degustačné menu, pohár toho najlepšieho od nášho vinára 1,3,7

Radničná minutka    150g                                                      

teľacie mäsko na grile podávané s horčicovou cibuľou, volským okom a slaninovými šťuchanými zemiakmi 3,10

Telacé pečené koleno      800g                                              

delikátne teľacie koleno pripravované metódou Sous-Vide po dobu 20 hodín, následne zapečené a potrené  pikantnou

 omáčkou,mokré zrenie min.12 dní 1,10

Pečené telacé rebrá         400g                        

delikátne pečené rebrá pripravované metódou Sous-Vide po dobu 20 hodín, následne zapečené a potrené  pikantnou

 omáčkou,mokré zrenie min.12 dní  1,10

Pečené hovadzé rebrá     400g                                          

delikátne pečené rebrá pripravované metódou Sous-Vide po dobu 20 hodín, následne zapečené a potrené  pikantnou

omáčkou,mokré zrenie min.12 dní 1,10

Vodníkové brekeke 

Losos z nórskych fjordov 150g                                                    

steak z lososa s bylinkovým maslom, podávaný so zeleninovými hranolkami 4,7    

Tuniakový steak 150g                                                                        

steak z tuniaka podávaný s grilovanou zeleninou a maslovými zemiakmi 4,7 

Vyprážaný hejk  250g                                                                                              

vyprážaný hejk na dreve, podávaný s čalamádou a domácim chlebikom  1,4,7

Hlavný šmak 

Radničný bochník 360g                                                    
s hovädzím mäsom, zeleninou a restovanou cibuľkou na sladko 1,3,7,11                                                       
Radničný „Teplý Pes “  300g                                              
HotDog podávaný v domácej pivnej žemli 1,3,10

Radničný bravčový výsek steak 150g                              
šťavnatý flát pečený na loji a k tomu vynikajúce strapačky 1,3,7,9,10                                              

Hovadzé líčka 150g                                                        
morené vo víne s borievkami a divým korením, podávané so šľahanou zemiakovou kašou 1,7,9,12                              
Trnavský tanýr Radničná 500g                                        
1/4 pečenej kačice, pečená krkovička, pečená klobása, biela kapusta, žemlový knedlík a zemiakový kluzák 1,3,7

Plzenský guláš 150g                                                                            
z mladej hovädzej glejovky s cibuľkou a čerstvou feferónkou, podávaný so žemlovými knedľami 1,3,7                      

Svíčková na smotane 150g                                              
hovädzinka špikovaná s údenou slaninou a zeleninou, podávaná s knedľou  1,3,7,9,10                                      

Pečené bravčové koleno 1ks 1200g                              
s chrenom, horčicou, kyslou kapustou a zeleninovou oblohou 10                                 

Pečené kuracé krídla 250g                                                  
s prudka opečené krídelká v bravčovej masti s cesnakovou marinádou, podávané s našou čalamádou a domácim chlebíkom 1,3,7,11                                                          Pečené mäsové bravčové rebrá  400g                            
pečené vysoké bravčové rebrá podávané s čerstvým domácim chlebíkom, cesnaková majonéza, horčica 1,3,10,11

Husacé stehno 1 ks 400 g                                              
pečené stehienko z mladej husi s jablčnou červenou kapustou a zemiakovými kluzákmi 1,3,7     

Telacie minišnicle 180 g                                    
šniclíky v sezamovej strúhanke so slovenským šalátom 1,3,7,11                                                                      

Marianov sen - smažák 150 g                                          
vyprážaný syr podľa ponuky, varené zemiaky a domáca tatárska 1,3,7                    

Kuracia pomsta 150g                                                
vykostené stehno zo slovenského kuraťa na prírodno, hríbová omáčka, ryža 7

Bravčová panenka so slivkami 150g                            
grilovaná bravčová panenka plnená slivkou, slivková omáčka, šťuchané zemiaky 7 
Krémove tekvicové risotto s grilovanou panenkou 150g
grilovaná bravčová panenka podávaná na risotte s maslovej tekvice  7

Grilovaný cecek  200g                                                                        
grilované kuracie prsia zo slovenskeho kuraťa, grilovaná zelenina, maslové zemiaky  7 
Néčo pre špagetárov                  

Špagety suché 150g                                                          
s čili papričkami, cesnakom, slovenskou slaninkou, čerstvou bazalkou a parmezánom1,3,7                       

Špagety Bíli Andeli 150g
so žĺtkom, parmezánom, slovenskou slaninou a cesnakom 1,3,7                                                    

Špagety s masom 150g                                                  
mleté mäsko s oreganom, cesnakom, lúpanými paradajkami, parmezánom 1,3,7                                    

Masárov úlet
Dovoľte, aby sme Vám ponúkli mäso s príbehom.
Spoznajte ten príbeh na vlasnom tanieri...


Už pravekí lovci vedeli, že čerstvo ulovené mäso nemôžu hneď použiť – je totiž tvrdé a ťažko sa prežúva. Našli však riešenie. Mäso nechali niekoľko týždňov odležať vo zvislej polohe v chladnej jaskyni. Ich poznatky platia aj v modernej gastronómii. Každý správny šéfkuchár vie, že na to, aby hovädzina získala tú najlepšiu chuť, potrebuje vyzrieť, čo si vyžaduje určitý čas. Ešte nedávno bolo vyhľadávaným kulinárskym zážitkom hovädzie mäso, ktoré zrelo suchým spôsobom. V polovici osemdesiatych rokov sa však dostalo do popredia ekonomicky menej náročné mokré zrenie, ktoré sa v súčasnosti teší veľkej obľube. 

Hovädzí Top round steak od 200- 350g, suché zrenie min. 12 dní                                                  
Pre väčšinu ľudí je práve vrchný šál tou najdelikátnejšou časťou hovädzieho stehna. Vykrajuje sa z jeho vnútornej strany, Spravidla ho pokrýva tenká vrstva tuku, ktorého je inak v tomto chudom mäso málo. Ide o jemne vláknité mäso, ktoré sa môže pochváliť peknou svetloružovou farbou.

Továrnikov stejk z porádneho telátka s údzeným maslom od 200- 350g, suché zrenie min. 12 dní  
dvestovečka pre slečny a dámy, tristovku si dajú chlapi. 7
Sirloin steak trhá rebríčky popularity. Je totiž tak jemný a šťavnatý , že sa po ňom budete oblizovať ešte týždeň.Tento podlhovastý sval môžete poznať aj pod názvom fileta. Pochádza zo zadnej časti teľacieho chrbta a je charakteristický špicatým zakončením smerom k hrudi. Ak sa sviečková správne vykrojí, dôkladne odblaní a očistí, je zárukou jedinečného kulinárskeho zážitku. Vo všeobecnosti sa totiž považuje za najlepšiu časť teľacieho – má vláknité krehké mäso a jemnú chuť.

Tom&Jerry – teľací – suché zrenie min.45 dni  od 1500g
Tom a Jerry steak je okrúhly steak s kruhovou kosťou uprostred. Vyznačuje sa mimoriadne dobrou chuťou. Patrí medzi naše najväčšie steaky 7

Tomahawk – hovädzí – Suché zrenie min.90 dní   od 1200g
Názov tohto steaku je odvodený od jeho vzhľadu. Ten totiž pripomína tradičnú sekeru indiánskych kmeňov, pričom jeho súčasťou je aj rebro, ktoré sa podobá na jej rúčku. Krája sa z vysokej roštenky a obsahuje až 16 % tuku. Vyznačuje sa tiež nápadným mramorovaním a tukovým lemovaním. Ide o veľmi chutné a krehké, ktoré aj po varení zostáva nadpriemerne šťavnaté. 7

T-Bone steak – teľací – Suché zrenie min. 30 dní 200-350g
Kvalitne vyzreté mäso metódou dry aged, ktorého súčasťou je kosť. Práve tá výrazne pripomína písmeno T, vďaka ktorej získala táto kulinárska pochúťka svoj názov. Mäso na T-Bone steak sa reže vertikálne, jeho súčasťou je tak roštenka na jednej časti kosti a sviečková na tej druhej. 7

Limousine steak – hovädzí-Mokré zrenie 12 dní  200-400gHovädzie mäso Limousin je delikátne chudé mäso, ktorého jedinečnosť je oceňovaná nielen zákazníkmi či mäsiarmi, ale aj šéfkuchármi. K jeho spracovaniu pristupujeme tak, aby sa zachovala vysoká kvalita nášho produktu, prípadne ešte vylepšila.  7

Flank steak – teľací - Mokré zrenie 12 dní     200-300g
Tento kúsok mäsa pochádza zo spodnej časti brušných svalov. Flank steak môžete tiež nájsť aj pod francúzskym názvom bavette de flanchet. Keďže sa vyznačuje vyšším obsahom vlákien a o niečo väčšou tuhosťou, je dôležité, aby bolo mäso správne vyzreté. Tento steak sa môže pochváliť výraznou chuťou, vôňou a šťavnatosťou.  7

Ossobuco –teľacie– mokré zrenie min.21 dní  200-350g
Ossobuco je vlastne narezaný močing aj s kosťou. Ide o chudé a krehké mäso s vyšším podielom šliach a väziva. Vyžaduje si dlhšiu tepelnú úpravu a dostatok tekutiny. Názov označuje špecialitu pôvodom z talianskeho Milána, ktorá v preklade znamená kosť dierou. Rýchlo sa však rozšírila za hranice svojho domovského štátu a získala si popularitu. 7

Ossobuco – hovädzie- suché zrenie min.45 dni 200-550g
Obľúbený kúsok, ktorý pochádza z predných hovädzích glejoviek. Tie sú nasekané na plátky a ich súčasťou je špiková kosť. Práve tá dodáva inak chudému mäsu pri pečení či dusení správnu hovädziu chuť a silu. Názov ossobuco má svoj pôvod v taliančine – „osso“ znamená kosť, „buco“ zase dieru – v doslovnom preklade tak ide o kosť s dierou. 7

Rump steak – teľací- mokre zrenie min.12 dní – 200-300
Kúsok, ktorý pochádza zo zadnej časti stehenného svalu, takzvanej kvetovej špičky. Vyznačuje sa svojou chudosťou – neobsahuje veľa tuku, pretože je pretkaný len tenkými tukovými vláknami. Malá vrstva tuku sa môže nachádzať aj na jeho povrchu.

Rump steak – teľací - suché zrenie min. 45 dní 200-300g
Kúsok, ktorý pochádza zo zadnej časti stehenného svalu, takzvanej kvetovej špičky. Vyznačuje sa svojou chudosťou – neobsahuje veľa tuku, pretože je pretkaný len tenkými tukovými vláknami. Malá vrstva tuku sa môže nachádzať aj na jeho povrchu. 7

Úprava steakov:

Rare
krvavý (prudko opečený steak vo vnútri krvavý)

Medium
stredne prepečený (v strede ružový)

Welldone
prepečený (steak je úplne prepečený)

Omáčky:

Dubáková, Pepper – zelené korenie, Syrová , Chilli  1,3,7

Mlynárová žena ponúka               

Bryndzové halušky 250g                                                                  

slovenská klasika podávaná so slaninou1,3,7

Strapačky s kapustou 250g                                                               

domáce strapačky s kyslou kapustou a údenou slaninou 1,3

Mišove palacinky s bryndzou 250 g                                                  

vynikajúce palacinky plnené bryndzou, domácou slaninou a kyslou smotanou, syr 1,3,7                

Rišove palacinky s tvarohem 150g                                                    

vynikajúce palacinky plnené tvarohom a malinami  1,3,7    

Zemiaková haruľa 120g                                                                      

so smotanou 1,3,7                               

Letný sen 200g                                                                                  

domáci langoš podávaný s cesnakom a syrom 1,3,7

Malinové lívance 150g                                                                                          

podávané s tvarohom a so smotanou  1,3,7,8       

Radničný cheesecake   100g                                                            

príchuť podľa dennej ponuky  1,3,7,8                       

Tajomstvo nášho šéfkuchára 100g                                                                      

sladké teplé čokoládové prekvapenie 1,3,7,8        

Tahaná štrúdla 150g                                                                          

podľa dennej ponuky 1,3,7             

Orechové šúlance 200g                                                                      

na masle so strúhankou a orechami 1,3,7,8            

Makové šúlance 200g                                                                                          

na masle s mletým makom 1,3,7,8